Actueel

Actueel

Nieuws van de peuterspeelzaal

"Wij gaan naar de boerderij".

Na al een paar weken bezig zijn geweest met het thema "wij gaan naar de boerderij", hebben we afgelopen 17 april met de peuters en hun ouders een bezoekje gebracht bij de kinderboerderij.
Daar konden de kinderen kennismaken met echte dieren.
Schapen, geiten, varkens, kuikentjes, een kip en een haan, konijnen en zelfs een rat.
We zijn rondgeleid en de peuters mochten alle dieren aaien. Sommige peuters vonden het wel wat spannend,  sommige stapten zonder angst op de dieren af.
Een heerlijke ochtend werd het.  Het zonnetje scheen zelfs tussen alle regenbuien door. De peuters hebben ervaren hoe deze dieren er in het echt uitzien.
Volgend jaar staat dit bezoekje zeker weer op ons programma.
 
Heeft u een peuter/kleuter, of kent u iemand in uw omgeving, dan kunt u altijd een afspraak maken voor een rondleiding. Onze ouderbegeleider is werkzaam van dinsdag tot en met donderdag en bereikbaar op:

Telefoon: 06 57144394
Email: b.visser@talenthoorn.nl




Groet uit de peutergroep !

    

    


Houtsnipperplezier!
(11-04-2023)

Houtsnippers voor de paadjes in ons bos. De kleuters gingen meteen samen helpen.  Lekker scheppen en sjouwen. 

    

   

Trots op jezelf!
(10-04-2024)

Tijdens het 'rondje textiel' voor de groepen 6, 7 en 8 werd onder andere aangeboden hoe te werken met de naaimachine. Deze kanjers hebben in 3 uur tijd helemaal zelf een tas genaaid. Hierbij kwamen er veel verschillende aspecten aan bod. 
Denk bijvoorbeeld aan het meten van de stof, want hoeveel heb je nou precies nodig? Maar ook werd er geleerd hoe een naaimachine werkt en hoe je dus zelf stoffen aan elkaar kan naaien. Dat waren wel veel stappen om te onthouden! Soms werden er wel eens wat foutjes gemaakt, maar daar werd dan weer van geleerd.
"Wat zal mijn oma trots op mij zijn" en "Wat ben ik trots op mijzelf!". En terecht, want hoe knap is het dat je zelf je eigen tas hebt gemaakt!


 

Certificaat Specialist Jonge Kind / Spel en Spelen.



Ook onze leerkrachten en PM-ers leren nog iedere dag bij.



Fun in athletics  (01-03-2024)

Na het winnen van de voorronde in sporthal de Kers op 15 februari, gingen de toppers van groep 7 op voor de finale op 1 maart van Fun in athletics in sporthal de Kreek. Hieraan deden alle winnaars van de voorrondes mee om de winst. En wat deden ze het goed. Alle onderdelen goed hun best gedaan en keihard gerend met de estafette; de afsluiter van het evenement.  
De spanning nam hierna toe, want het was tijd voor de prijsuitreiking. Welke school is de beste van Hoorn? De prijzen werden uitgereikt door de wethouder van sport in Hoorn. Wereldwijzer werd heel knap 4e van de 7 teams. Super trots op deze klas, echte sportieve kanjers!


 
 

De Verteltas
Op 8 november zijn we op Wereldwijzer gestart met de verteltas. Lisa van der Winden heeft deze ochtend een aantal voorbeeld tassen meegenomen en de ouders verteld hoe de methode in elkaar steekt. Wij waren erg blij om te zien dat een aantal ouders vol enthousiasme aan de slag ging. Iedere woensdagochtend zijn we van 8:40 tot 10:30 uur in het "flexlokaal" aan het werk om voor onze Wereldwijzer kinderen mooie tassen te maken. Wij vullen deze met zelfgemaakte spellen en een mooi themaboek. Ons eerste boek is: "Help! Een verrassing!" van Miriam Bos. Dit boek is verkozen tot prentenboek van het jaar. Tijdens de Nationale Voorleesdagen van 24 januari t/m 3 februari zal dit boek volop in het nieuws zijn. Natuurlijk wordt er op deze ochtenden ook veel gekletst en gelachen. Dus heb je zin om mee te doen, dan ben je van harte welkom. De koffie en thee staan klaar.

 
 






 

Leerkracht aan het woord

Wereldwijzer is een school die niet stil staat. We zijn kritisch op ons werk en samen kijken we steeds hoe het nog beter kan.